SAMSUNG RAZVIJA SENZOR KAMERE OD 150-MPXELA. PRVI TELEFONI S TIM SENZOROM DOLAZE KRAJEM GODINE.

S obzirom da je gigantski Samsung tvrtka koja zapravo sadrži još minimalno 27 drugih tvrtki, ima puno više opcija kada govorimo o razvoju. Pored ekrana i procesora, postala je vrlo popularna u razvoju senzora kamera. Prvi koji je pokupio veliku slavu je bio 108MPx sensor ISOCELL Bright HMX. No naravno, ni u kome slučaju Samsung ne namjerava stati u „Pixel Wars“. Iz tvornice gdje se sastavljaju senzori kamera, je procurila vijest o izradi najnovijeg senzora sa 150 milijuna piksela. Njegova veličina od 1 inča (2,54 cm) će pak biti vrlo nekonvencionalna za sadašnje trendove. Navedeni senzor će također imati implementiranu tehnologiju kompresiranja piksela „9-u-1“ veliki. Time će fotografija imati čak 16-MPxela.

Nakon objave prošlogodišnjih partnerstva sa Xiaomi-em, VIVO-m i OPPO-m, te tvrtke će također predstaviti telefone sa 150-MPxelnim senzorima. Jedne krajem godine, druge početkom 2021. godine.
Iskreno, nismo očekivali ovakav brzi rasplet megapiksela, jer kada je tvrtka Qualcomm izjavila da uz Snapdragon 865 razvija i 200-MPxelni senzor tada se to činilo kao nedostižno.
Na tržištu trenutno imamo samo Xiaomi i Samsung sa 108-MPxelnim kamerama, no Huawei za nekoliko dana predstavlja P40 Pro koji će zasigurno „nauditi“ konkurenciji, barem u jednom području, kada govorimo o DXOMark listi. Iz tog razloga Samsung pokušava ponovo zasjesti na tron, kao najjači u industriji. No dok ne predstave i svoj operativni sustav, nemaju previše izgleda. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a