IPHONE 12 PRO GLASINE: 64-MPX KAMERA, BEZ PERISKOPA, VEĆA BATERIJA, 5G, UREZ OSTAJE ?

Nažalost smo naviknuli da Apple svake godine uvodi minimalne promjene u dizajnu svojih malih uređaja, nešto što će se ponoviti i ove godine, osim promjene čeličnog kućišta.

Ukoliko su glasine točne, možemo očekivati nešto više hardverskih promjena.
Iako iPhone-i većinom kasne za konkurencijom, prošle godine je iPhone 11 Pro Max imao poboljšane kamere, koje su omogućavale fotografiranje ultra širokim kutem uz softversko poboljšanje slike „Night Mode-om“. iPhone 11 Pro je u početku bio hvaljen od strane novinara i korisnika, no nedavni Samsung Galaxy S20 Ultra te nadolazeći Huawei P40 Pro najavljuju kraj toj slavi, pa Apple ipak mora zasjati s najnovijim iPhone 12 Pro.
64-MPx
Max Weinbach dojavljuje kako je Apple razvio nekoliko iPhone-a sa 64-MPxelnim kamerama, od kojih je sigurno jedan spreman za pojavljivanje čak i prije glavnog eventa u rujnu, no još poboljšavaju zoom navedenih kamera. Ali budimo realni, Apple će u startu ipak imati problema sa software-om čija će nadogradnja potrajati još dodatna 4 mjeseca. Nažalost, nitko nije savršen.
BEZ PERISKOPSKE LEĆE
Apple nažalost neće pristupiti implementaciji periskopske leće, nego prati Google, koji se također oslanja više na software i digitalnu pikselizaciju; više piksela u jedan cijeli.
Iako Apple trenutno ima problema s implementacijom „Night Mode na telefoto, ultra široki te selfie senzor, naposljetku, u rujnu bi sve trebalo funkcionirati na svim kamerama. Otvor leće na ultra širokom senzoru će se povećati za 35% ( f/1.6 )što će dopustiti ulaz više svjetlosti i time poboljšati kvalitetu noćnih fotografija.
BATERIJA
Utjecaj 5G povezivosti na bateriju?
S obzirom da će 5G povezivost također iPhone-u trošiti više baterije, Apple namjerava u iPhone 12 Pro Max ugraditi bateriju od 4.400 mAh, što je otprilike uvećanje od 400 mAh u odnosu na iPhone 11 Pro Max.
UREZ ?
Kao što i sami znate, Apple sluša svoje klijente, te zbog svih koji su ogorčeni urezom za selfie kameru, Apple je odlučio urez ponoviti i ove godine (YAAY !). Urez bi se mogao maknuti tek kada Apple usavrši posebnu periskopsku leću koja će se nalaziti u tankom rubu gornjeg dijela ekrana, koja će preusmjeravati sliku za Face ID do glavne selfie kamere koja bi se nalazila ispod ekrana.

Komentiraj slobodno!

komentar/a