QUALCOMM SNAPDRAGON 865 SE PRIBLIŽIO PERFORMANSAMA BIONIC APPLE A13 PROCESORA

S obzirom na Apple-ov zatvoreni sustav, nekoliko posljednjih godina iOS savršeno funkcionira zahvaljujući savršenim procesorima koji nastaju pod Apple vodstvom. Do dana današnjeg konkurenti nisu bili u stanju doseći performanse ni efikasnost navedenih čipova. Doduše, Qualcomm se već dugo bori s tim problemom i napokon su novom tehnologijom uspjeli izraditi čip koji ima potencijala u nadmetanju s A13 Bionic procesorom.
Qualcomm je nedavno predstavio svoj novi procesor koji su ugradili u uređaj pod šifrom QRD865 te proveli razna testiranja performansi u usporedbi s najboljim procesorom u toj branši; A13 Bionic, koji se koristi u iPhone 11.
Test je proveden sa “Speed Test GX 2.0“ gdje je prototip smartphone sa Snapdragon 865 procesorom uspio potući iPhone 11 Pro Max s A13 Bionic čipom te završio test za 36.6 sekundi, koji je iPhone ipak završio za 40 sekundi.
Na AnTuTu testu iPhone 11 Pro Max je postigao 506,176 bodova, a Qualcomm-ov prototip QRD865 540,000 bodova. iPhone je briljirao na testiranju jezgri procesora, gdje je koristio i više energije te na testu web preglednika. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a