XIAOMI NAMJERAVA SAKRITI SELFIE KAMERU NA XIAOMI MI MIX 4

Nalazimo se u vremenskom periodu u kojem su smartphone-i postali vrlo tehnološki napredni. Do sada smo svjedočili skočnim i kliznim mehanizmima i urezima za selfie kamere. Uloga im je bila da uljepšaju uređaj, istovremeno dajući kvalitetne fotografije. Xiaomi želi otići korak dalje i predstaviti nešto novo uz svoje Premium uređaje.
Ovakav sistem selfie kamera su nam već predstavile tvrtke Oppo, LG, Huawei i Samsung, gdje su smartphone-i bili samo prototipi, no drago nam je da se Xiaomi također pridružio veseloj družini i da pokazuje interes za integraciju nove tehnologije selfie kamera u svoje uređaje.
Xiaomi je nedavno predstavio novu Samsungovu 108-MPx kameru na svom Mi Note 10 smartphone-u, što ukazuje da tvrtka ozbiljno ulaže u kvalitetu fotografija koje snimate njihovim uređajima.
Kako zapravo funkcionira selfie kamera ispod ekrana ? ITHome nam je uspio demonstrirati kako radi cijeli mehanizam. Svjetlost koja dolazi do selfie senzora prolazi kroz piksele 120 Hz ekrana koji se mogu modificirati po volji, tj. kada se uključi prednja kamera. S prednje strane će to izgledati kao mala distorzija slike direktno iznad kamere.
Jasan datum izlaska Xiaomi MI Mix 4 još nije poznat, no gotovo smo sigurni da je Xiaomi odlučio startati 2020. godinu s fenomenalnim uređajem, što nas dovodi do veljače ili ožujka kada kreću prvi MWC 2020 eventi. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a