NAJNOVIJI XIAOMI MOBITEL MOŽE SNIMATI 8K VIDEO S 30 FPS

Prije nekoliko dana je tvrtka Xiaomi predstavila Mi 9 Pro smartphone, uz famozni Mi Mix Alpha. Iako Mi Mix Alpha izgleda poput koncept telefona, ipak će biti u prodaji od prosinca, ali s cijenom od 2500 €. Još jedan detalj je isplivao, a to je da je u novi MIUI 11 software implementirana opcija snimanja 8K video s kvalitetom 30 sličica po sekundi.

Unutar apk datoteke se nalaze informacije koje upućuju da će rezolucija snimljenog sadržaja biti 7,680 x 4,320, što je zapravo 8K rezolucija pri 30 FPS. Također je nađena i sitna sličica logotipa koji doslovno prikazuje „8K 30FPS“ uz Mi logo.
Trenutno ni jedan Xiaomi telefon, pa čak ni Mi Mix Alpha ne podržava snimanje pri takvoj visokoj kvaliteti, jer Samsung kamera od 108-MPxela koja se nalazi na pozadini Alphe podržava samo 6K pri 30fps. Ali nam to barem daje pregled onoga što možemo očekivati od Xiaomija u skoroj budućnosti.
Trenutno postoje uređaji koji nude snimanje 8K sadržaja ali samo s kvalitetom od 24fps, a to su Nubia Red Magic 3, Asus ZenFone 6 i ROG Phone W. Zanimljiva činjenica je da svi navedeni telefoni imaju ugrađen Qualcomm’s SD 855/+ procesor koji zapravo podržava maksimalno snimanje video sadržaja u 4K kvaliteti s 60fps. Zato je bitno da Xiaomi ima dovoljno jak procesor za ugradnju poput Samsung’s Exynos 9820 i 9825 procesora koji podržavaju 8K 30fps, kako bi pružio korisniku 8K doživljaj. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a