XIAOMI MI MIX 5G ALPHA DEFINITIVNO IZDOMINIRAO S EKRANOM OD 180,6% POKRIVENOSTI, 108-MPXELNOM KAMEROM

Još jednom je kineski gigant Xiaomi pokazao ostalim proizvođačima koliko ograničavaju korisnike sa sitnim inovacijama te je danas predstavio nekoliko uređaja.
XIAOMI MI MIX ALPHA je uređaj u koji je tvrtka uložila 70 milijuna $ te 2 godine istraživanja. MIX Alpha je prvi uređaj na tržištu čiji se ekran kompletno preklapa po zadnjici uređaja.. To znači da je ekran veći nego inače; na što smo naviknuli. Po Xiaomiju, ovaj uređaj ima omjer ekran-kućište od 180,6% i ne,
XIAOMI MI MIX ALPHA nije preklopni telefon. Čak nisu ni upotrijebili „waterfall“ naziv za njihov ekran. Kako većinu uređaja prekrivaju ekrani, ipak se na zadnjoj strani nalazi manji dio na kojem su smješteni objektivi kamera prekriveni safirnim staklima, Power tipka te ostali senzori. Kućište je izrađeno od titanija i crne keramike.

XIAOMI MI MIX ALPHA ima 7,92 -inčni fleksibilni OLED ekran s rezolucijom od 2088 x 2250. Naravno, u ekran je implementiran AI software koji prepoznaje slučajne pritiske te ih eliminira tijekom držanja uređaja. Da se vratimo na kamere; Xiaomi Mi MIX Alpha je prvi smartphone koji dolazi sa 108-MPxelnom OIS kamerom na zadnjici. S tim megapikselima Xiaomi stvara slike u 12032 x 9024 rezoluciji uz pomoć laserskog autofokusa. Sekundarna kamera je 20-MPxelna super široka kamera (Sony IMX350) a treća je 12-MPxelna za slikanje portreta.
Kao Premium model, ovaj Xiaomi ima Snapdragon 855+ procesor u kombinaciji s 12GB RAM-a te 512 GB UFS 3.0 memorije. Ugrađena je nano silikon negativna baterija od 4050 mAh koja podržava brzo žično punjenje od 40-Watta. Podržavat će 5G mrežu na obje SIM kartice.
Cijena će mu biti 2814 $ iliti oko 2550 €. Ovo je za sada najskuplji mobitel koji je Xiaomi najavio do sada.
Xiaomi Mi MIX Alpha je trenutno u masovnoj proizvodnji i biti će dostupan za kupnju u prosincu. Postoji mogućnost da uređaj također bude prodavan u ograničenim količinama, pa ako se odlučite za njega, naručite ga na vrijeme. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a