POPUT NOTE 10+, ALI BOLJI – VIVO NEX 3 5G DANAS PREDSTAVLJEN. EKSTREMNO ZAKRIVLJEN EKRAN I 64-MPX KAMERA

 

Tijekom ovog mjeseca smo imali pregršt informacija koje su nam donosile sve više i više detalja o trenutnom NEX 3 5G, a jedna od njih je bila posebno zanimljiva; a to je „waterfall“ ekran.

Danas je tvrtka Vivo, sestrinska tvrtka branda Oppo, predstavila svoj koncept sa serijskim modelom Vivo NEX 3 5G koji se diči 6.89-inčnim zaobljenim Super AMOLED (Samsung) FullView ekranom, rezolucije 1080p te implementiranim senzorom otiska prsta. Iako su neki skeptični koliko će se moći funkcionalno koristiti zaobljeni ekran bez slučajnih pritisaka, Vivo se pobrinuo da softwareski izolira sve „slučajne“ dodire po rubovima ekrana. S obzirom da se ekran „prelijeva“ preko rubova, Vivo je na NEX-u maknuo fizičke tipke za glasnoću i Power te ih zamijenio haptičkim.

Specifično za ovaj telefon je to da ima omjer ekrana i kućišta od 99,6% te skočnu mehaničku selfie kameru od 16-MPx. Vivo je htio zadržati Premium osjećaj uređaja i sa zadnje strane te je zadnjica također izrađena od stakla.

Ako pogledamo objektive na poleđini, Vivo je također iskoristio još jednu Samsungovu komponentu, a to je 64-MPx kamera (Samsung ISOCELL Bright GW1), uz sekundarnu 13-MPxelnu ultra široku, te 13-MPx telefoto kameru. Sve 3 kamere se nalaze unutar kružnog modula, zvanog „Lunar Ring“. U unutrašnjosti se nalazi Snapdragon 855 Plus procesor, uz odabir 8 ili 12GB RAM-a, 256 GB unutarnje memorije, vapor sistem hlađenja, brzo punjiva baterija od 4500 mAh koja podržava punjenje punjačem od 44-Watta, koji se dobiva u kutiji. Prodaja kreće 21.09., a najjači model s 12 GB RAM-a i 256 GB memorije će u startu koštati 800 €. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a