APPLE AGRESIVNO TESTIRA BOE-EVE FLEKSIBILNE OLED EKRANE

 

Po riječima Nikkei Asia Review, Apple je u fazi testiranja BEO fleksibilnih OLED ekrana za 2020. iPhone. Testiranja se odvijaju vrlo agresivno kako bi se utvrdila granica pucanja, ako je i to moguće jer znamo i sami kakvi su kriteriji tvrtke Apple. Kada se kriteriji dostignu, Apple će tada kupovati kineske ekrane, što će značiti dodatnu uštedu te rasterećivanje proizvodnje ekrana s korejske strane (Samsung-a). Početkom 2020. će tvrtka BOE biti uključena na listu proizvođaca, tvrtke koja ima najveću potražnju u svijetu.

Do sada je Apple kupovao ekrane samo od Samsunga i LG-a, gdje je ipak Samsung vodeći u OLED proizvodnji. Ukoliko tvrtka BOE ispuni sva Apple-ova očekivanja, postoji mogućnost da se time smanji nabava ekrana od strane Samsunga. S obzirom na to da su Samsung OLED ekrani vrlo skupi, moguće je da će Apple iskoristiti razliku nabavne cijene kod tvrtke BOE kao alat za pregovaranje boljih uvjeta kod isporuke Samsung ekrana.

BOE je već Huawei-ev dobavljač ekrana, a kad krene proizvodnja iPhone 2020. ova tvrtka može bilježiti samo rast priljeva kapitala. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a