IPHONE 11 DONOSI VIŠEKUTNO FACE ID PREPOZNAVANJE TE POBOLJŠANO SNIMANJE U MRAČNIM PROSTORIMA

 

Nekoliko tjedana prije same najave novih iPhone-a, nekoliko novih detalja je dospjelo u ruke Bloomberg portala. Neki potvrđuju već ono što znamo te ono što nas tek očekuje.

Slijedeći vijest Bloomberga, nove Pro verzije iPhone-a će zasigurno biti predstavljene s 3 kamere na pozadini, koje će omogućavati korisniku da snima ultra široke, široke i zoomirane fotografije. Tri kamere će zasebno snimiti svoje visoko rezolucijske fotografije te ih pomoću AI tehnologije sastaviti u jednu. S novim objektivima dolaze i poboljšano video snimanje, koje će omogućiti korisniku da čak mijenja boje i efekte za vrijeme snimanja sadržaja.

Drugi novitet će biti višekutno Face ID prepoznavanje, kako bi olakšali korištenje otključavanja uređaja. Treće će biti dodano obostrano bežično punjenje drugih uređaja, poput novih AirPods slušalica.

Novi iPhone se izgledom neće razlikovati od trenutnih modela, no boja će imati novi mat finiš. iPhone 11 će čak imati poboljšana vodootporna svojstva uz potpuno novi OLED ekran, identičan koji koristi Galaxy Note 10. Navedeni ekrani neće podržavati 3D Touch nego Haptic Touch, već predstavljen na iPhone XR-u. Novi iOS će biti pokretan novim A13 procesorom koji će najvjerojatnije imati podršku još jednog procesora koji će rasterećivati glavni, uslijed kompliciranih zadataka.

Nasljednik XR modela će ove godine dobiti 2 objektiva na zadnjici te novu zelenu boju.

Važno je da napomenemo da ni jedan od novih iPhone-a neće podržavati 5G tehnologiju, jer Apple smatra da će te sljedeće godine ionako kupiti njihov iPhone koji to naravno podržava.

Apple namjerava održati svoj event 10. rujna, a do tada se nadamo još pokojoj sočnoj vijesti najpopularnijeg telefona. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a