PREDSTAVLJENA SAMSUNG GALAXY NOTE 10 SERIJA S BOLJIM S-PEN-OM, SUPERBRZIM PUNJENJEM I OSTALIM

XIAOMI NAJAVLJUJE NOVI MOBITEL SA 64-MPXELNOM KAMEROM
7. kolovoza 2019.
IPAD PRO 2019 ĆE IMATI TROSTRUKU KAMERU NA POZADINI
13. kolovoza 2019.

PREDSTAVLJENA SAMSUNG GALAXY NOTE 10 SERIJA S BOLJIM S-PEN-OM, SUPERBRZIM PUNJENJEM I OSTALIM

 

Nakon mnogih mjeseci čekanja, Samsung je napokon predstavio Samsung Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10+. Već smo znali kako će izgledati; po digitalnim press slikama, te smo bili sigurni u neke hardware detalje po glasinama raznih novinara. No ni jedan detalj nije bio službeno potvrđen do jučer.

Nakon mnogih godina, Samsung je na ovom eventu predstavio 2 Note modela, oba posebno s LTE i 5G povezivosti, kako bi pratio unaprjeđenje mrežne komunikacijske tehnologije. Oba uređaja imaju nekoliko stvari zajedničko: ultrasonični senzor otiska prsta implementiran u ekran, SuperFast punjenje, unaprijeđen Bluetooth S-Pen, dinamični AMOLED ekran te apstinenciju audio utora i Bixby tipke. Glavne razlike leže u veličini samog ekrana , kapacitetu baterije, broju kamera na pozadini i podršci za nadogradnju unutarnje memorije do 1TB s MicroSD karticom.

Telefoni dolaze s Android Pie softwareom te Samsung One korisničkim sučeljem. Power tipka je premještena na lijevu stranu ispod tipki za glasnoću te glumi također zamjenu za pokretanje Bixby asistenta. Kompletne specifikacije možete usporediti na slici u galeriji ovog članka.

Specifikacije kojima je Samsung obogatio ova dva modela su jedne od najimpresivnijih koje smo do sada vidjeli na dosadašnje predstavljenim smartphone-ima. Manji Note 10 model ima zaobljeni 6,3 inčni ekran FHD+, sličnih dimenzija kao na Galaxy S10+. Veći Note 10+ model ima ogroman 6,8 inčni QHD+ ekran. Oba modela dolaze u paketu s jednim od dva procesora, ovisno na kojem tržištu kupujete uređaj; Exynos 9825 ili Snapdragon 855. Snapdragon 855 za sada glasi kao najbrži Android procesor na tržištu.

Galaxy Note 10 ima u ponudi jedino 256 GB unutarnje memorije, dok veći Note 10+ ima dvije opcije; 256 i 512 GB s mogućnoscu proširenja s 1TB MicroSD karticom; ukupno cineći 1,5 TB prostora za vaše medije.

Oba će modela imati dovoljno velike baterije s SuperFast punjenjem koje podržavaju 45-Wattno punjenje, manji s 3500 mAh, te veći s 4300 mAh. Putem reversnog bežičnog PowerShare će te moći drugi uređaj puniti brzinom do 15-Watta.

Ovogodišnji S-Pen ima dodan 6-smjerni giroskop koji služi za pokretanje Air gesti kojima će te moći mahati ispred Galaxy Note-a, kao npr. vrtnjom će te zoomirati ono što slikate te pojačavati glasnoću medija.

S obzirom na to da je Samsung maknuo audio utor, u kutiji dobivate AKG USB-C bluetooth slušalice te naravno USB-C na 3.5mm adapter ako ste još staromodni.

Telefoto objektiv će se uz ostale kamere pobrinuti da što više svjetla uđe prilikom fotografiranja kako bi se smanjio šum u kvaliteti. Selfie kamera je još uvijek 10-MPxelna s manjim rubom nego na Galaxy S10+. ToF objektiv na Galaxy Note 10+ će činiti malu razliku u fotografijama, dajući im 3D dojam u završnoj obradi. S pomoću S-Pena će te čak moći prilikom snimanja staviti fokus objektiva na recimo nečije lice, što će garantirati fokus tijekom cijelog vremena snimanja.

Cijene smo već naveli u našem prijašnjem postu, ali smo ih također dodali u trenutnu galeriju članka. Ukoliko se pitate kada će te moći kupiti vaš budući Galaxy Note, to će biti otprilike nakon 23. kolovoza 2019. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a