XIAOMI NAJAVLJUJE NOVI MOBITEL SA 64-MPXELNOM KAMEROM

 

Na nedavno održanoj “Future Image Technology Communication“ konferenciji od strane Xiaomi-a, tvrtka je podijelila detalje o nadolazećem telefonu sa 64-MPxelnom kamerom koja zapravo nosi Samsungov potpis. 64-MPxelni objektiv (Samsung‘s 64MP GW1) će biti predstavljen na Redmi mobitelu, no datum kada će to čudo biti predstavljeno, još nije poznat. Kako bi se zabetonirala pouzdanost ove objave, predsjednici Xiaomi odjeljenja su također podijelili fotke s detaljima na društvenim mrežama.

Razvoj i uspon Xiaomi-a kao tvrtke s vrlo tehnološko naprednim objektivima je krenuo u 5. mjesecu 2018. Tada je Xiaomi-ev tim krenuo s razvojem AI algoritma koji je u završnici bio zaslužan za visoku kvalitetu fotografija.

Nakon što je bila objavljena vijesti o objektivu koji će tvrtka Xiaomi koristiti u budućem telefonu, ubrzo se oglasio i Li Jishuo, predsjednik Samsung LSI divizije i dao više detalja o samom objektivu; 1/1.7 inčni ultra duboki senzor (s 1.6μm veličinom piksela) je 34% veći nego onaj prijašnje generacije. Samsungov objektiv s ISOCELL PLUS tehnologijom i hibridnim 3D HDR-om garantira emitiranje visoko kontrastnih boja prilikom slikanja zbog osjetljivosti leće uvećanoj za 15%.

Valja nadodati da će Premium Redmi i Xiaomi telefoni koji dolaze 2020. godine sigurno implementirati ovaj objektiv, ova godina je ipak donekle završila s inovacijama. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a