Oppo pokazao svijetu svoj prvi smartphone s kamerom (kratko USC) ispod ekrana 

Apple uzima u obzir integraciju kamere na narukvicu Apple Watch-a
26. lipnja 2019.
Dolazi i druga generacija Samsung Galaxy Fold-a, u pripremi s ogromnim ekranom i S-Pen-om
27. lipnja 2019.

Oppo pokazao svijetu svoj prvi smartphone s kamerom (kratko USC) ispod ekrana 

Zadnjih par godina se debatiralo kako će proizvođači smanjiti omjer ekrana naspram kućišta te pritom smanjiti urez selfie kamere. Uslijedile su rupe u ekranima od strane Samsunga i Huaweia kako bi se bilo korak bliže uređajima s najtanjim rubovima ekrana. Posljednji korak su bile skočne kamere i slide mehanizam koje su usprkos mogućim mehaničkim zastojima bile širokogrudno prihvaćene od strane javnosti.
Najnoviji trend su nevidljive kamere, tj. samo prostim okom, no one se nalaze ispod OLED  panela. Oppo je prvi koji je uživo predstavio svoj prvi prototip široj javnosti s kamerom ispod OLED panela (UNDER-SCREEN CAMERA ). Huawei je drugi proizvođač koji namjerava slijediti ovu tehnologiju s obzirom na to da su Oppo i Huawei skoro istodobno objavili vijesti o istoimenim inovacijama.
Najbolje je da se previše ne veselite ovim telefonima, jer će te čekati još minimalno 6 mjeseci dok ovi telefoni ne budu komercijalizirani. Kvaliteta slike koja se dobiva kroz ekran će se morati nekako usavršiti jer mane još postoje od strane skenera otiska prsta u ekranu, te se još dan danas usavršavaju. 
No Oppo je prihvatio ovaj izazov objeručke te već radi na poboljšanju HDR-a i bijelog balansa kod razvijanja selfija kako bi predstavio telefon s istinskim 100% bezgraničnim ekranom.
Oppo je ukratko objasnio da kamera radi na principu naprednih algoritama u softwareu uz pomoć posebno dizajniranog dijela prednjeg panela koji propušta dovoljno svjetlosti da bi fotografiranje bilo moguće. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a