Prodaja Huawei Mate X odgođena do 9. mjeseca – „Ne želimo si ukaljati reputaciju“

Huawei će odgoditi prodaju svog najočekivanijeg Premium Mate X modela za dodatna 3 mjeseca, potvrđuje Vincent Pang, glasnogovornik za medije tvrtke Huawei.
Prvi modeli su već odavno trebali biti u prodaji od 6. mjeseca, no odgoda je došla istovremeno kada i ban od strane američke vlade te pitanje hoće li Android uopće biti dostupan Huawei uređajima ubuduće. Vincent Pang naravno pobija nagađanja, te navodi kako je odgoda uzrokovana izdavanjem dodatnih certifikata od strane pružatelja mrežnih usluga te da očekuju završetak procesa krajem 8. mjeseca.
Službenim putem su objavili kako postoji mogućnost da Huawei Mate X također bude spreman da preuzme Hongmeng operativni sistem. „Naša preferencija će biti Google i Android, s obzirom na to da smo godinama surađivali, no ako nas okolnosti prisile, spremni smo lansirati OS u razdoblju od 6 do 9 mjeseci.“ – navodi Pang.
Hongmeng je baziran na verziji Androida koji je dostupan svima kao software otvorenog koda te će kasnije biti dostupan i za starije uređaje. Google je rekao da će prestati pružati podršku za Huawei uređaje nakon isteka odgode od strane američke vlade u trajanju od 90 dana, taman krajem 8. mjeseca. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a