Google i Apple će zajedno dijeliti dizajn ružne kvadratne kamere

 

Jesmo li zbilja spremni prihvatiti kvadratni dizajn koji je nedavno odbačen od strane Huawei-a; sada već popularnog smartphone proizvođača ? Veličine poštanske marke ?

Nedavno Google-ovo službeno predstavljanje Pixel 4 je potvrdilo dosadašnje glasine o sličnom dizajnu telefona kakav Apple želi predstaviti krajem godine s iPhone 11. Google Pixel 4 dolazi s ogromnim kvadratnim izrezom na zadnjici za glavne objektive.

Google je odlučio kopirati iOS konkurenta, što znači da neće biti mjesta za gunđanje novih vlasnika, samo prilagodba.

Apple-ov iPhone 11 (ili kako ga Apple već odluči nazvati) i Google Pixel 4 nisu prvi smartphone-i s ogromnim kvadratnim izrezom za kamere, nego se Huawei tog prvi sjetio kada je predstavio Mate 20 Pro model. Čak je i NOKIA poznata po sličnoj ideji na Nokia N8 i PureView modelima, garantirajući bolje slike tako postavljenim hardwareom. Očito kako vrijeme prolazi i mobiteli opet postaju manjih dimenzija; došlo je vrijeme da se opet žrtvuje estetika radi poboljšanja kvalitete slike.

Iako možda niste fan kvadratnih kamera,s obzirom na to da će ovaj dizajn nositi imena poput Google-a i Apple-a,dogodit će se da i drugi proizvođači krenu pratiti ovaj postav objektiva. Jer manje poznatiji proizvođači brzo dolaze na vrh ljestvice popularnosti, kada se njihov jeftiniji model zamijeni za novi iPhone. Ista se stvar dogodila s urezom za kameru i ukidanjem 3.5 mm audio utora koji je Apple popularizirao, a skoro svaka tvrtka kopirala.

No jednu stvar koju prosječan korisnik mora shvatiti je da inženjeri pokušavaju raznim načinima zadovoljiti želje korisnika, ubacivanjem 3 ili 4 kamere, raznih senzora na mali telefon te pri tome zadržati slim dizajn. Što i nije baš lak zadatak ( Samsung Galaxy S10 5G, Nokia 9 PureView).
Krenite se navikavati na ovaj donekle ružan izgled kamera, jer Apple-u i Google-u treba barem 2 do 3 godine dok ne odluče promijeniti dizajn. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a