OPPO razmišlja o sklopivom smartphone-u sa skočnom kamerom

Nedavno je registriran novi patent tvrtke OPPO koji ukazuje kako su i oni krenuli putem kroz trnje, ako se prisjetimo što se sve dogodilo Samsungu s Galaxy Fold-om. S obzirom na to da OPPO kreće s projektom vrlo kasno, vjerojatno će naučiti iz tuđih greški prije nego njihov novi sklopivi smartphone ugleda svjetlo dana i ujedno izbjegne negativnu medijsku pažnju pravovremenim ispravljanjem grešaka.
Patent uključuje smartphone velikog ekrana, koji se sklapa u sredini te su oba iste veličine kada su preklopljeni. No specifičnost ovog dizajna je u tome što je OPPO svoju kameru dizajnirao tako da igra ulogu glavne i selfie kamere, te naravno bude pospremljena unutar kućišta. Ostatak telefona izgleda vrlo uobičajeno, čak i uz dodatak 3.5 mm utora za slušalice i standardnih fizičkih tipki.
Samsung je morao odgoditi službeno predstavljanje i prodaju Galaxy Folda javnosti dok nije riješio problem koji se dešavao s prestankom rada plastičnog OLED ekrana usred preklapanja. Samsung je izjavio kako je problem riješen, no nitko nije najavio drugi datum kada će se Fold moći kupiti u trgovini. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a