LG se također sprema ući na tržište sa sklopivim OLED ekranom

Nakon predstavljanja Samsung Galaxy Fold-a i Huawei Mate X sklopivih smartfone-a, službeno je počela nova era i kategorija u smartphone svijetu. Možda nenamjerno, ali će se u budućnosti dogoditi da sklopivi telefoni zamijene trenutne smartphone, tablete te neke laptope zbog mogućnosti spajanja na veći ekran putem Dex-a ili običnog HDMI kabela.
Najveći adut sklopivih telefona su njihovi fleksibilni OLED ekrani. Samsung koristi AMOLED svoje proizvodnje, a Huawei panele tvrtke BOE. A s obzirom na to da su LG-u odobreni slični patenti, i njihovi fleksibilni ekrani su spremni za komercijalizaciju.
Na nedavnoj SID konferenciji je LG predstavio  sklopivi OLED ekran te 13,3 inčni veći fleksibilni panel. Kako navode iz južno-korejske tvrtke, imaju sve spremno za produkciju panela nove vrste u velikim količinama.
LG-ev fleksibilni OLED panel od 13,3 inča trenutno koristi Lenovo laptop, koji će biti spreman za tržište u 2020. godini.
Glavni tehnološki direktor tvrtke LG, Kang In-byeong, tvrdi da su izazovi za proizvođače fleksibilnih panela trenutno veliki, no njihova tehnologija će uglavnom ovisiti o proizvođačima hardware-a. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a