Odmah instalirajte update za WhatsApp kako bi ste izbjegli instalaciju opasnih softwareskih virusa

  OnePlus 7 Pro potvrđen s ekranom od 6,67 inča, naravno bez ureza
13. svibnja 2019.
  OnePlus 7 Pro izdržao test od 30 minuta pod vodom
15. svibnja 2019.

 Odmah instalirajte update za WhatsApp kako bi ste izbjegli instalaciju opasnih softwareskih virusa

WhatsApp je nedavno ispravio ogroman propust koji je dopuštao hackerima da instaliraju raznim korisnicima opasne softwareske viruse bez obzira bilo to na iOS ili Android bez njihovog znanja. Kroz BUG u dijelu za audio pozive, virus se instalirao samostalno bez potrebe da se korisnik javi na nepoznati poziv.
Opasni softwareski virus je nazvan Pegasus te je pod vodiljom Izraelske tvrtke NSO prodan mnogim svjetskim vladama i njihovim agencijama (policiji) kako bi se one „borile“ protiv terorizma. No očito je bio upotrebljen na razne druge načine posljednjih godina, pogotovo je upotrebljavan protiv aktivista za građanska prava, novinara i onih koji govore protiv svoje države.
Pegasus može pristupiti kameri i mikrofonu na kameri, skenirati mailove i poruke te prikupljati informacije o korisniku i njegovoj lokaciji.
WhatsApp je otkrio grešku u svom softwareu početkom svibnja i brzo napravio promjene u infrastrukturi kako bi spriječio da virus dolazi do podataka korisnika.
Pegasus je bio korišten u minimalno 45 zemalja diljem svijeta, no WhatsApp tvrdi da je bio ograničeno korišten prema pojedincima; koji su najvjerojatnije s razlogom bili targetirani. Ukoliko imate verziju prije 2.19.134 skloni ste instalaciji ovog opasnog softwareskog virusa.

Komentiraj slobodno!

komentar/a