Službeno predstavljen Samsung Galaxy A80 sa skočnim mehanizmom i rotirajućom kamerom

 Apple-ov novi model iPhone XI slijedi trend i dobiva super širokokutni i ToF objektive
10. travnja 2019.
Apple ove godine predstavlja 5 iPhone-a
12. travnja 2019.

Službeno predstavljen Samsung Galaxy A80 sa skočnim mehanizmom i rotirajućom kamerom

Od početka godine se proizvođači smartphone-a trude kako bi predstavili telefone s ekranima bez ureza. Neki se još bore s dizajnerskim manama svojih inovacija, ali to je logično za svaki početak nečeg novog.
Konačni cilj je postaviti selfie kameru ispod samog ekrana, no dok ekrani ne postanu poluprozirni, top proizvođači telefona koriste skočne kamere poput tvrtke VIVO, klizne zadnjice poput tvrtki Xiaomi, Lenovo i OPPO.
Slijedeći isti uzorak ekrana bez ureza, Samsung je predstavivši Galaxy A80, iskombinirao ogroman ekran uz skočni mehanizam te rotirajuću kameru kojom slikate selfie-e i sve ostalo.
Samsung Galaxy A80 je opremljen sa 6,7 inčnim Super AMOLED ekranom rezolucije 2400×1080 u koji je implementiran senzor otiska prsta. Galaxy A80 koristi Snapdragon 730 procesor u kombinaciji s Adreno 618 grafičkom, ima 8GB RAM i 128 GB memorije. Mobitel pokreće baterija od 3700mAh koja podržava 25 Wattno brzo punjenje.
Ono što se najviše ističe kod ovog telefona je kamera. Kamera se nalazi na pomičnoj zadnjici na kojoj se nalaze 3 rotirajuća objektiva. Glavni objektiv ima 48-MPxela, sekundarni je super široki koji snima do 128 stupnjeva od 8-MPxela. Treći objektiv je ToF, trenutno najpopularniji u smartphone industriji. Samsung Galaxy A80 će biti dostupan u crnoj, bijeloj i zlatnoj varijanti. Biti će dostupan od 29. svibnja po cijeni od 649 €. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a