Apple-ov novi model iPhone XI slijedi trend i dobiva super širokokutni i ToF objektive

Prethodnih godina je Apple uvijek bio na samom vrhu smartphone tržišta i stoga su ga kineski proizvođači stalno kopirali. To više ne možemo reći, jer su ti isti proizvođači dostigli i ujedno pretekli Apple. Jedan od tih proizvođača je Huawei, koji je bio inovativan te se sada nalazi na vrhu DxOmark liste za mjerenje standardne kvalitete leća i slike. Čvrsto se nadamo da je to navelo Apple da se tvrtka aktivira i probudi iz zimskog sna te da će novi Apple-ov proizvod iPhone XI za 2019. godinu definitivno biti teža konkurencija kineskim i korejskim proizvođačima.
Najveće inovacije koje će iPhone XI imati su super širokokutni i ToF objektivi. Iako te iste leće već imaju Huawei i Xiaomi, stručnjaci tvrde kako Apple namjerava predstaviti unikatnu leću koja će zbilja postaviti nove kriterije.
iPhone-ov novi postav četvrtaste kamere će sadržavati 3 glavna objektiva, a to su normalni širokokutni, 2x zoom telefoto i super širokokutni objektiv. ToF objektiv je ugrađen kako bi se pomoću softwareskog računanja omjera slike i svjetlosti manje opterećivao rad procesora, dakle pojednostavljivanje cijelog procesa kako bi Apple uštedio na ugrađivanju RAM memorije većeg kapaciteta. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a