Analitičari kažu da Apple neće biti sposoban izbaciti 5G iPhone ni 2020. godine

 Koliko ćemo morati čekati da Apple predstavi veće OLED iPhone-e ?
3. travnja 2019.
U javnost je izašla fotka kućišta najnovijeg iPhone-a s 3 kamere
5. travnja 2019.

Analitičari kažu da Apple neće biti sposoban izbaciti 5G iPhone ni 2020. godine

Do sada smo pisali o tome kako Apple neće moći krajem 2019. predstaviti nove iPhone-e s 5G modemom. Jedan od razloga je to što Apple u posljednje vrijeme ne voli biti među prvima koji na tržište izbacuju najnoviju tehnologiju nego čeka neko vrijeme dok ona ne bude širokoručno prihvaćena, a drugi je nedovoljna količina 5G modema koja Apple-u može biti isporučena od strane Intela. Čak vodeći ljudi u Apple-u nagovještavaju da bi kupili Intelov dio tvrtke koja se bavi proizvodnjom modema, samo kako bi ubrzali proizvodnju za svoje Premium uređaje. Naravno, to bi moglo pretovariti Apple i financijski i organizacijski.
S obzirom na to da je Apple trenutno u sudskom procesu s tvrtkom Qualcomm, koja im je trebala uskočiti s proizvodnjom 5G modema općenito, ništa od toga trenutno jer ne postoji nikakva naznaka za nagodbu između te dvije tvrtke, što znači da će se Intel koprcati s proizvodnjom i naravno neće zadovoljiti količine koje su Apple-u potrebne za iPhone 2020.
Tvrtke koje imaju u proizvodnji 5G tehnologiju su MediaTek i Samsung. Apple ne bi prihvatio MediaTek jer performanse njihovog modema nisu po Apple standardima, Samsung pak zadovoljava standarde, no Apple ne želi Samsung kao dobavljača u ovom području.
Sve ove činjenice nagovještavaju da bi se 5G iPhone mogao pojaviti tek 2021. godine što bi moglo nauditi povećanju prodaje iPhone modela, no poznato je da Apple zapravo najviše zarađuje servisirajući svoje skupe uređaje.
Ako gledamo koliko će realno 5G pokrivenost biti na globalnoj razini, onda smo bliže 2021. godini, ali da li to opravdava Apple da stigne taman na kraj, kao najmodernija i najinovativnija tehnološka tvrtka na smartphone tržištu ? F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a