6.8 inčni Galaxy Note 10: Totalno različit od trenutnih Samsunga

6.8 inčni Galaxy Note 10: Totalno različit od trenutnih Samsunga
Iako je HTC prvi koji je predstavio ovaj novi ForceTouch koncept, Samsung namjerava predstaviti sljedeći Note 10 bez ijedne tipke na bočnoj strani. Također i S-Pen gubi jednu jedinu fizičku tipku i sve će se odvijati putem pritiska po površini uređaja ili dodataka.
Samsung je morao odgovoriti ove godine na nezadovoljstvo korisnika o slaboj inovaciji posljednjih telefona, Infinity-O ekranom gdje se skriva selfie kamera, no to je samo početak još većeg osvježenja u dizajnu.
Kao zamjenu za bočne tipke kojih se Samsung rješava na S-Pen phabletima, nagovještavaju se 2 rješenja. Jedno je upravljanje gestama, a drugo je tehnologija kineske tvrtke NDT, virtualne tipke s vibracijskim feedbackom, implementirane u bočni dio uređaja. Drugo rješenje je bazirano na ForceTouch tehnologiji koja prepoznaje silinu pritiska. Sličnu funkcionalnost je prikazao HTC na svom U12 Plus modelu.
Kako je Samsung prije nekoliko godina zamijenio fizičke tipke s digitalnom alternativom u doljnjem dijelu ekrana, ovakav napredak je razumljiv kako bi Galaxy Note 10 zadržao status Premium telefona u Galaxy obitelji. Galaxy Note 10 očekujemo s Dynamic AMOLED ekranom, 8-jezgrenim Qualcomm Snapdragon 855 procesorom, 4 kamere, 12 GB RAM-a i 1 TB memorije. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a