Tvrtka SHARP će se uskoro pridružiti preklopnom trendu

Nakon što su Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X probili led i debitirali sa sklopivim telefonima, ostale tvrtke su počele slijediti taj uzorak. Oppo, Xiaomi, LG, a odnedavno i japanski Sharp.
Tvrtka Sharp je počela raditi na preklopnom telefonu koji su predstavili 2017. kao patent, a na policama bi se mogao naći do kraja 2019. Telefon će sličiti budućim ZTE Axon M2 i Motorola RAZR telefonima. Preklopni mod vam omogućuje da imate veliki ekran u kompaktnom paketu i mogućnost zasebnog preklapanja samo jednog dijela ekrana. Sudeći po fotografijama, Sharp će biti jedini na tržištu čije šarke neće imati nikakvog razmaka između ekrana. S obzirom na to da je Sharp tvrtka zaslužna za kristalno jasne ekrane, postoji mogućnost da rade na tome novoj tehnologiji gdje će ekran iznad selfie kamere biti tako izrađen, poluproziran, da neće biti potrebe za urezom. Na pozadini se nalazi jedna kamera, što i nije toliko ohrabrujuće, ali Google Pixel čak radi vrhunske fotografije i uz tu jednu kameru jer nedostatke nadomještava softwareom.
Još samo 9 mjeseci čekanja, no vidjet ćemo što ostali spremaju kao odgovor na ovaj novi trend sklopivo-preklopnih telefona. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a