Patent kliznog Huawei telefona upućuje sto je dalje na meniju

Samsung već radi na 2 nove verzije Fold smartphone-a
6. ožujka 2019.
 Oppo F11 Pro predstavljen s ogromnim ekranom, skočnom selfie i 48-MPxelnom duplom zadnjom kamerom – za 360$
8. ožujka 2019.

Patent kliznog Huawei telefona upućuje sto je dalje na meniju

Donedavno tvrtka nije imala neke ekstremne promjene u dizajnu, pored ureza na ekranu i četverokutnog izreza za kameru na pozadini, no pristup novim kupcima uvijek zahtijeva promjene. S toga dolazimo do novog patenta koji upućuje da Huawei već radi na principu kliznog telefona koji time skriva dual selfie kamere ispod ekrana minimalnih rubova.
Klizni telefoni su postali trend kada su proizvođači htjeli ekran bez ureza, ne žrtvujući selfie kamere koje se sada nalaze na kliznom stražnjem panelu uz prednju bljeskalicu. Patent će zapravo biti samo službena potvrda da Huawei u svoju seriju uvrštava kopiju smartphone-a svog drugog branda Honor, čiji je klizni model Magic 2 predstavljen krajem 2018.
Na slici je vidljivo da će senzor otiska prsta biti implementiran u ekran ili u power tipku na rubu jer na pozadini u krugu kamera nema nikakve tipke.
Nakon nekoliko mjeseci korištenja kliznih telefona, pokazali su se kao vrlo izdržljivi, no ipak imaju jednu manu zbog otvorenih pomičnih komponenti, a to je vodootpornost, što je u današnje vrijeme za neke kupce presudno za kupnju ovakvog uređaja. F.R.

Komentiraj slobodno!

komentar/a