iPhone 8 – novi izgled zaslona

Ono o čemu puno ljudi želi pričati jest cijena od $1000 za novi iPhone, ali kada ga držite u ruci… moramo reći da stvarno toliko i vrijedi. S kompaktnim dizajnom, okvirom od nehrđajućega čelika i OLED ekranom od 5,8 inča koji se proteže cijelom prednjom stranom uređaja, iPhone X je zaista prelijep uređaj. Zaslon je najveća zvijezda kod novog iPhone X i ona diktira kompletan dizajn uređaja. Apple svoj novi zaslon zove “Super RetinaDisplay” i sa svojih 1125 x 2436 pixela rezolucije zaslon je najveće gustoće dosad kod iPhonea. 


FaceID radi besprijekorno zahvaljujući TrueDepth camera sistemu koji se nalazi u urezu na vrhu ekrana – gdje se nalazi još mnogo senzora, uključujući IR dubinska kamera i projektor koji iscrtava 30000 infra crvenih točkica po vašem licu.
Stražnja strana je manje impresivna od prednje sa sendvičem čelika i stakla otpornim na prašinu i otiske i bežičnim punjačem Qi standarda. Apple je najavio za iduću godinu AirPower bežični punjač s kojim će se iPhone, AirPods i AppleWatch moći puniti u isto vrijeme.
Apple je isto rekao da će baterija kod iPhone X trajati 2 sata duže nego kod iPhone 7 i naravno tvrdi da je njihov A11 Bionic čip s dvije jezgre visoke performanse i četiri jezgre visoke učinkovitosti brži nego ikad. 


Nažalost, iPhone X nema 3.5mm priključak za slušalice što je jednako iritantno kao i kod svakog novog mobitela koji ga izostavlja. Ali Appleu je sada glavno obilježje sve bežično, stoga svakako počnite štedjeti i za AirPodove, Beats X ili neke druge bežične slušalice.
iPhone X ne izlazi do studenog ove godine i na temelju onog što smo vidjeli, kad izađe bit će itekako popularan… unatoč svojoj početnoj cijeni.

 

 

Komentiraj slobodno!

komentar/a