Možda ga mrzite, no ovaj iPhone 8 dizajn je ponovno aktualan…

Trenutno se po internetu povlače 2 dizajna novog modela iPhone 8, u suštini veoma slični no razlikuju se po ključnim detaljima Touch ID Home tipke. Ipostoji mogućnost da se novim iPhone korisnicima ne svidi ova solucija.

S obzirom da Apple želi integrirati Touch ID senzor otisaka u slojeve OLED ekrana, tehnologija za nas smrtnike nije toliko otvorena za ovaj napredak te da će se Apple morati prilagoditi senzoru otisaka prstiju pozicioniranom na zadnji dio kućišta kao što je prikazano na slici. Čak se i Samsung ponadao da će uspjeti integrirati tipku u ekran, kao što Apple trenutno namjerava prodati priču javnosti sa raznim glasinama, no njihova tehnologija nije dovoljno zrela za solidan projekt kojeg prezentiraju. Druga solucija je da se Touch ID zamijeni sa 3D osjetilnim senzorom, no više izgleda postoji da će i Apple posegnuti za senzorom ispod kamere.


Moguće je da Apple napravi iPhone 8 sa ekranom preko cijelog ekrana sa senzorima i kamerom pri vrhu koji će zajedno služiti za prepoznavanje lica uz vertikalnu dual kameru na pozadini

Komentiraj slobodno!

komentar/a