Apple dobio dozvolu da testira samo-vozne automobile

Apple-u je Ministarstvo prometa Kalifornije odobrilo testiranje automobila koji samostalno upravljaju, bez pomoći vozača i to na javnim cestama Kalifornije. Uz Apple, na popisu tvrtki sa dozvolom testiranja takvih vozila, se nalaze Google, Tesla, BMW, Honda, Ford, Nissan i drugi.
Kako bi proizvođač dobio dozvolu potrebno je dostaviti detalje testiranog vozila, što upućuje da Apple već ima pripreman software za vožnju po javnim cestama. Praćenje kilometraže koju će Apple prijeći sa testiranim vozilom će se javno prikazati na stranicama Ministarstva prometa.

Prošle godine je bilo priče o tome kako Apple radi na svojem električnom vozilu, no očigledno je da je Apple do sada razvio sofisticirani program za ugradnju u postojeća vozila. S obzirom da cijeli projekt vodi Bob Mansfield, moguće je da Apple koristi priliku da pokrade većinu ideja kako bi njihov auto ipak postao stvarnost u budućnosti. Vodeći menadžeri su timu stručnjaka dali vremenski rok do kraja 2017. da dokažu učinkovitost u 3 Lexus RX450h SUV vozilima kako bi se projekt nastavio i financirati i razvijati.

 

 

Komentiraj slobodno!

komentar/a