Novi iPad 9,7″ je zapravo repakirani iPad Air ?

Nakon stručne analize novog (iako bismo to mogli napisati u navodnicima) iPad 9,7″ , tim iFixit-a je zapravo još jednom otkrio činjenicu koju MNOGI ne znaju, a to je da Apple “nove” uređaje samo repakira s novim imenom, uz stare dijelove.

Tako je i slučaj sa novim iPad 9,7 koji je u unutrašnjosti zapravo 4 godine star iPad Air s lakše popravljivim ekranom uz dodatak sad već standardnog, Home Touch ID  tipke, Apple Pay funkcije, Apple-ov 64-bitni A9 procesor (možda malo brži) sa 2GB RAM-a te  sa M9 procesorom za pokret. Prisjetimo  se da se 2GB RAM-a može naći još samo u iPhone-6S, dok novi iPhone 7 ima 3GB RAM-a. Multi-Touch Retina ekran kod novog  iPad 9,7″ ima 264 ppi, rezolucije 2048 x 1536 px baš poput običnog  9,7″ Retina iPad-a, što je razočaravajuće. Još gora činjenica je da ekran nije ljepljen kao na iPad Air 2 te postoji mogućnost da će te prilikom gledanja medija uočiti prazninu između stakla i ekrana te će to utjecati na kvalitetu slike. Home tipka je još uvijek “na žgance”, umjesto da prati trend iPhone 7 ugrađene tipke.

Ostale komponente koje možemo vidjeti i u drugim uređajima su: Broadcom touch kontoleri iz iPhone 5/5C/5S/6/6 Plus/SE/iPad Pro/Macbook/Macbook Air/Macbook Pro, NXP-ov NFC kontroler za Apple Pay iz iPhone 7/Apple Watch 2, NXP-ov  kontroler za punjenje iz iPhone 7, itd… Zaključak je da je Apple predstavio jeftiniju verziju iPad-a sa lako popravljivim ekranom.

 

Komentiraj slobodno!

komentar/a